MENI
31.8.2011

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda, dr. Dragan Čović na Međunarodnom naučnom seminaru "Euroatlantske integracije - izazovi i perspektive"


Učesnicima Međunarodnog naučnog seminara "Euroatlantske integracije - izazovi i perspektive koji se održava od 30.8. do 3.9. na otoku Šipanu, u Hrvatskoj danas se obratio zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dr. Dragan Čović na temu "Bosna i Hercegovina i eurotransatlantski odnosi". Po okončanju predavanja dr. Čovića predviđeno je i održavanje radionice o budućnosti Bosne i Hercegovine.
Inače, na ovom međunarodnom skupu razmatrane su teme kao što su "Parlament i demokracija u 21. vijeku", "NATO u 21. vijeku – izazovi i mogućnosti, Novi strategijski koncept NATO-a", "Hrvatska kao 28. država članica EU – Treba li Hrvatska novu vanjsku politiku i politiku sigurnosti?".
Tokom naredna dva dana diskutirat će se o utjecaju članstva Hrvatske u EU na region, vanjskoj politici Njemačke kao doprinosu euroatlantskoj saradnji, utjecaju globalne klimatske promjene, obnovljivoj energiji – iskustvima Njemačke, te o cyber terorizmu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću